Hamburger

terug naar onze portfolio

Wesselingh Installaties

Wesselingh Installaties is een loodgieters- en installatiebedrijf met een rijke historie. Al vier generaties is het bedrijf in de familie. Het bedrijf is in 1902 opgericht door Pieter Wesselingh, pompenmaker, koper- en blikslager en kreeg de naam ‘Loodgieterij het Wapen van Egmond’. Na een succesvolle start is het bedrijf in 1933 door zijn zoon Hendrik Wesselingh voortgezet. Hendrik maakte een duidelijker onderscheid in de winkel, met enerzijds de verkoop van sanitair en toebehoren en anderzijds het loodgietersbedrijf.

 

Bedrijfsactiviteiten

Wesselingh Installaties is inmiddels in handen van de vierde generatie: William, de zoon van Piet Wesselingh. De huidige bedrijfsactiviteiten bestaan uit: ventilatie techniek, centrale verwarming, warmtepomp installaties, airconditioning, zonne-energie, zink- en koper- en loodwerk gevelbekleding, Mawipex dakbedekking, dakkapellen en het plaatsen van sanitair, zoals complete badkamers.

 

Markt

Gezien de ontwikkelingen in de markt die vragen om schaalvergroting en verdere specialisatie en het feit dat opvolging binnen de familie niet mogelijk was, was de tijd aangebroken, aldus William Wesselingh, 4e generatie eigenaar van dit familiebedrijf, aansluiting te zoeken bij een strategische partner met de juiste visie op de markt en de toekomst, WGF Tachnical Services.