Hamburger

terug naar nieuws

Wesselingh installaties

Wesselingh Installaties

WGF Technical Services wordt versterkt door Wesselingh Installaties

Per 1 april 2022 heeft WGF Capital haar business unit Technical services versterkt met Wesselingh Installaties in Egmond aan Zee.

Wesselingh is een loodgieters- en installatiebedrijf met een lange en rijke historie. Opgericht in 1902 heeft zij een positie opgebouwd als specialist en vakman op de gebieden warmte en energie, sanitair en dakwerken. Kwaliteit en dienstverlening staan bij Wesselingh hoog in het vaandel, wat onderschreven wordt door het feit dat zij het predicaat koninklijk mag voeren.

 

Gezien de ontwikkelingen in de markt die vragen om schaalvergroting en verdere specialisatie en het feit dat opvolging binnen de familie niet mogelijk was, was de tijd aangebroken, aldus William Wesselingh, 4e generatie eigenaar van dit familiebedrijf, aansluiting te zoeken bij een strategische partner met de juiste visie op de markt en de toekomst. Met WGF Technical Services is zo’n partij gevonden die, met inachtneming van de familiegedachte, de visie, ambitie en mogelijkheden heeft een voortrekkersrol te vervullen in de nog versnipperde maar steeds verder consoliderende installatiemarkt.

 

Met Wesselingh Installaties heeft WGF een belangrijke stap gezet in de realisatie van haar ambitie om een leidende positie te verwerven in de installatiemarkt aldus Alex Dijkman Dulkes, directeur van WGF Capital. De uitdagingen van  de noodzakelijke verduurzaming van zowel het woningenareaal als het bedrijfsmatig vastgoed in combinatie met elektrificering en ambitieuze bouwplannen vraagt om sterke marktpartijen die in staat en bereid zijn te investeren in kennis en kunde. De grootste bedreiging voor de energietransitie is de beschikbaarheid van vakmensen om de door de politiek bepaalde ambities daadwerkelijk te kunnen realiseren. Mensen enthousiasmeren en opleiden is de sleutel tot succes. Consolidatie van de versnipperde installatiemarkt daarvoor een noodzaak.

 

WGF Capital, via haar dochter WGF Technical services, richt zich op investeringen in bedrijven in de installatiebranche in brede zin om zo als one stop shop turn-key oplossingen te bieden aan vastgoedeigenaren en bouwers. WGF wil binnen 5 jaar doorgroeien naar een top 10 positie in de installatiebranche.