Hamburger

terug naar nieuws

Van den Ham

Van den Ham B.V.

WGF Capital geeft verdere invulling aan de buy en build strategie voor haar Technical Services unit door de overname van installatiebedrijf Van den Ham.

 

Per 1 mei 2022 heeft WGF Technical Services het loodgieters- en installatiebedrijf Van den Ham in Beverwijk overgenomen. Van den Ham is de tweede acquisitie van een installatiebedrijf dit jaar door WGF en de derde in totaal sinds haar oprichting vorig jaar.

 

Het familiebedrijf van den Ham B.V. is opgericht in 1978 en expert op het gebied van gastoestellen, verwarming, luchtbehandeling, daktechniek en sanitair. Van den Ham B.V. is uitgegroeid tot een prominente speler op de installatiemarkt in de regio IJmond met een persoonlijke no-nonsense aanpak.

 

Door de ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming, maar ook door de alsmaar krapper wordende arbeidsmarkt, wordt krachtenbundeling steeds belangrijker om slagvaardig te kunnen blijven opereren en een  aantrekkelijke werkgever te blijven. Met de overname door WGF is een belangrijke stap gezet wat betreft professionaliteit,  continuïteit en verdere ontwikkeling van de onderneming ”; aldus directeur eigenaar Marco van den Ham.

 

Overigens neemt Marco geen afscheid van zijn onderneming. In de nieuwe organisatie zal hij namelijk leiding gaan geven aan de loodgieters- en installatietak van WGF.

 

Met het oog op het realiseren van de geambieerde leidende positie op de installatiemarkt, is de overname  van Van den Ham voor WGF weer een belangrijke stap. Niet alleen door de toename van mankracht, maar ook door de toename van collectieve vakkennis en vergroting van onze regionale aanwezigheid”; aldus Alex Dijkman Dulkes, directeur van WGF Capital, de investeringsmaatschappij die eigenaar is van WGF Technical Services.

 

De komende jaren is verduurzaming het onderwerp waar zowel de vastgoed- als de installatiebranche door gedomineerd zullen worden. Om deze beoogde verduurzaming te realiseren via concrete bouw- en installatieprojecten, zijn vakmensen van essentieel belang. Dit vereist substantiële investeringen in mensen en materialen, waardoor consolidatie van de sterk gefragmenteerde installatiesector noodzaak is om deze uitdaging aan te kunnen. WGF wil hierin een vooraanstaande rol spelen.

 

WGF Capital, via haar dochter WGF Technical Services, richt zich op investeringen in bedrijven in de installatiebranche in brede zin om zo one stop shop turn-key oplossingen te bieden aan vastgoedeigenaren en bouwers. WGF wil binnen 5 jaar doorgroeien naar een top 10 positie in de installatiebranche via een actieve buy en build strategie.